Щоб не засмічувати розділ "Підручники, ноти, композиції", у якому повинні бути лише сопілкові композиції, чи композиції, у яких домінуючим інструментом є сопілка,
у даній темі пишіть лінки на композиції (або приєднуйте файли, якщо це можливо), у яких звучить сопілка
(напр., аудіо/відеозаписи рок-гуртів) - себто те, що частково стосується сопілки, але було б цікаво нам почути й побачити ;-)
Нічого не додам з приводу аудіозіписів, але якщо говорити про Рок і сопілку то хочу зауважити що пісня Yesterday гурту Beatles на сопілці звучить шикарно Раджу спробувати...
Додано (13.07.09, 1.44 Am) --------------------------------------------- На черзі Metallica
http://www.youtube.com/watch?v=gZs-asvBOWk Труйовий парубок Богадн Патлатий грає чудову пісню буржуйского гурту Hammerfall - "Always will be". Початок дуже милозвучний...
Також мушу звернути увагу й на львівський фольк-роковий гурт "Тарасова ніч".
--- Коротка довідка: Гурт “Тарасова ніч” виконує власні композиції в стилі фольк-року, серед них пісні на слова Т.Г. Шевченка. Вперше гурт презентував свою програму 9 березня 2005р. Склад гурту: Іван Нишпор – вокал, ритм-гітара; Тарас Сипень – соло-гітара, гармоніка; Андрій Погорілко – скрипка, ліра; Остап Дверій - сопілки; Віталій Ребежа – бас-гітара, баян; Дмитро Бриндза – бас-гітара; Василь Підганюк – барабани; Марія Боруцька – бандура, бек-вокал; Ольга Мацюпа – бандура, бек-вокал. ---
У прикріпленому файлі - їхній аудіо-запис (mp3-формат) пісні "Весна" чи "Ця дивна весна" (у різних джерелах по-різному назва записана).
Це ексклюзивний запис 3 жовтня 2009 для фестивалю "ТИХО!" (http://festyval.com/), на якому "Тарасова ніч" виступатиме 5-го листопада. На жаль, запис без скрипки, бандур та бек-вокалів, але з другого боку сопілку завдяки цьому краще чути
Тепер мій улюблений український гурт "Телері" (м.Київ)
--- Коротка довідка: Гурт "Телері" ("Останні") – створений 7 травня 1998 року у м. Переяславі Київської області. Грає рок, переважно акустичний (гітара, сопілка, скрипка, бас, перкусія). Склад гурту: Леся Рой (вокал, скрипка), Володимир Шолохов (флейти), Віктор Тімохін (перкусія), Микола Кривонос (бас). ---
Вперше почув даний гурт два роки тому на фіналі фестивалю "Срібна підкова" (http://www.sribnapidkova.org.ua/), на якому вони, якщо не помиляюся, перемогли. Маю лише два їхні демо-записи, які гурт подавав на 2-й Шевченко-фест (2008 рік). Звучить, здається, сопілка (використовують й інші духові).
За тиждень матиму більше їхніх записів студійної якості й дещо тут, якщо дозволять, розміщу (приїдуть до Львова на Андріївські "Великі вечорниці" й привезуть мені диски
Звучить, здається, сопілка (використовують й інші духові).
Я спілкувався з їзнім духовиком. Було це на Трипільському Колі, я приніс свою сопілку яку купив за два тижні до того. Я ходив по палаточному містечку і шукав людину яка б мене навчила як видобувати з цього інтструменту хоч якісь звуки окрім шипіння, і незрозумілого свисту який зривається з одної октави в іншу. І от натрапив на нього, за що йому і дякую До чого це я, а, так от, він тоді всюди тягав свою хроматичні сопілку альт. І на самому концерті частіше всього використовував саме її.
Ех, ми вчора з ним позабавлялися на вечорницях :))) Сьогодні якраз він мені перед від'їздом дав кілька їхніх нових зписів, які скоро вийдуть на диску :) А також флейтист (він саме флейтистом себе називає) гурту "Телері" записує свій сопілковий альбом (звісно, + деякі інструменти, але домінуючою буде сопілка).
Правда на вчорашньому концерті він лише на флейті та блок-флейті грав.
+ грає (й, здається, навчає) на багатьох укр. інструментах. Якщо когось цікавить - пишіть мені у приват - дам його контактний номер ;-)
Познайомлю Вас із Івано-Франківським гуртом "Кораллі".
--- Коротка довідка: Свою діяльність гурт розпочав у грудні 2005 року. Стиль виконання: етно-фанк-рок. Склад гурту: Юрко – вокал, гітара; Василь – бас гітара, скрипка; Мишко – клавіші, сопілка; Вітя – барабани, тамбурин; Віля – трембіта, дримба. ---
Скажу чесно - був на їхніх небагатьох концертах, хоч вони виступають досить часто - виконання колядок на "Рок-коляді" (Львів, 13 січня 2009 р.) не сподобалося - якесь сирувате, не докінця продумане - з того часу не дуже рвуся на їхні концерти. Та студійні записи власних пісень досить такі цікаві (у всякому випадку роки з два тому закинув собі у плеєр кілька записів - і досі там :) + звук трембіти навіває приємні спогади про Карпати :)
Для ознайомлення розміщую пісню "Сонце"(Гей, як сонце ляже...)
див.: Abiturient Дата: Вт, 08.12.09, 12.37 Pm | Сообщение # 8: За тиждень матиму більше їхніх записів студійної якості й дещо тут, якщо дозволять, розміщу (приїдуть до Львова на Андріївські "Великі вечорниці" й привезуть мені диски :)
Abiturient Дата: Пн, 14.12.09, 1.21 Am | Сообщение # 11 Ех, ми вчора з ним позабавлялися на вечорницях :))) Сьогодні якраз він мені перед від'їздом дав кілька їхніх нових зписів, які скоро вийдуть на диску :)
--- ПС: Ви не проти, щоб я цей свій і Ваш коментар повитирав? (яко відхилення від теми) Відпишіть у приват.
Оскільки давненько тут на сайті ніхто нічого не писав, вирішив зробити те, що планував ще кілька місяців тому - познайомити Вас із львівським гуртом "Йорий клоц", який незважаючи на юний вік, відомий виступами на багатьох оупен-ейр фестивалях та виступах на "Етно-вечорницях" з Олегом Скрипкою.
--- Коротка довідка: Створений гурт "Йорий клоц", наскільки я знаю, десь влітку 2008 і за два тижні після створення вже дебютував у Одесі. Стиль, згідно січневих статей у пресі, - український обрядовий хіп-хоп Склад гурту: Гордій Старух - гітара, вокал, перкусія, сопілки, дуда, дримба, ріжок; Данило Петрушенко (Джин) - клавіші, вокал, гітара, контрабас, ударні; Олесь Коваль - ліра, вокал, бандура, сопілка; Андрій Давиденко - человек тумблєр, в дужках, типу семпли, біти, різні електронні звуки; Антон Лубій - співи, крики, дарбука, ліра.
---
На жаль, не знаю, чи крім соц.мережі Вконтакті можна знайти їхні аудіо/відео записи (не шукав), тому посилання даю саме на "Вконтакті". Стареньке відео пісні "Коломийка" з "Великодніх Забав" (Львів, Х.Д.Р.Д., 20 квітня 2009): http://vkontakte.ru/video-6622587_101088847 (там Гордій грає на дводенцівці:) На їхній сторінці http://vkontakte.ru/club6622587 знайдете й інші відеозаписи ;-)